Competiția Quarry Life Award 2016 s-a încheiat

Ajuns la a treia ediție, Quarry Life Award – proiectul care se adresează studenților și cercetătorilor și care promovează biodiversitatea din cadrul carierelor HeidelbergCement, și-a desemnat câștigătorii în cadrul festivității de premiere desfășurată în București, la sfârșitul lunii noiembrie.

Alexandra Telea (locul I), Ioana Stoicescu (locul II) și Mariana Niculescu (locul III) sunt fericitele câștigătoare ale celei de-a treia ediții a Quarry Life Award România 2016. Efortul și munca lor au fost răsplătite cu diplome și premii în valoare de 9.500 de euro.

În România, cele cinci proiecte din competiția națională selectate de juriul național să meargă mai departe în etapa de cercetare (finalizată la sfârșitul lunii septembrie) au fost ale concurenților Ștefan Moldovan, Alexandra Telea, Ioana Stoicescu, Mariana Niculescu și Silvia Gabriela Iftode. Pe această cale, dorim să le transmitem felicitări și mult succes în proiectele viitoare, atât câștigătoarelor, cât și celorlați doi finaliști – Silvia Gabriela Iftode și Ștefan Moldovan.

Toate lucrările câștigătoare la nivel național au fost analizate de către un juriu internațional, care a evaluat proiectele în perioada de cercetare și le-a desemnat pe cele mai valoroase, care merită recunoașterea internațională. Premierea la nivel internațional s-a desfășurat în data de 8 decembrie, la sediul central al Agenției de Mediu din Bruxelles – una dintre cele mai mari clădiri pasive ale Europei.

Cei 6 câștigători ai ediției Quarry Life Award 2016, etapa internațională, sunt:
  • Rocío de Torre Ceijas, Daniel Martín Collado, Maria Dolores Jiménez, Lucas de Torre Ceijas (Spania) – Marele premiu
  • Wahyudi Nelvianto (Indonezia) – categoria Studii de cercetare privind habitatul şi speciile
  • Evangelische Grundschule Holzdorf (Germania) – categoria Proiect de clasă în rândul elevilor
  • Emma Svahn, Sandra Nilsson, Markus Hall (Europa de Nord) – categoria Gestionarea biodiversităţii
  • Yanina Dmitrakova, Alina Tarasova, Ivan Alekseev (Rusia) – categoria Educaţie şi conştientizare
  • Daniel Gómez de Zamora Martínez, Verónica Cruz, César García, Fernando Viñegla (Spania) – categoria Dincolo de graniţele carierei

Mai multe detalii despre proiectele participante găsiți aici.