Quarry Life Award

Quarry Life Award este o competiție științifică și educațională propusă de Heidelberg Materials România. Aceasta se desfășoară o dată la fiecare doi ani, în mod simultan la nivel național și internațional. Scopul acestei competiții este de a spori nivelul de conștientizare cu privire la valoarea biologică a exploatărilor miniere și să descopere noi modalități de aprofundare a cunoştinţelor despre aceasta.

În cadrul ultimelor 3 ediții ale Quarry Life Award, peste 1.100 de propuneri de proiecte au fost depuse, din care 269 au fost selectate pentru a participa la etapa de cercetare. Aceste proiecte au fost realizate cu participarea a aproape o mie de cercetători și au implicat mii de părți interesate. În decursul celor 3 ediții, câștigătorii naționali și internaționali au primit peste 750.000 euro sub formă de premii în bani.

Quarry Life Award: a patra ediție (2018)

Heidelberg Materials invită cercetători, elevi, ONG-uri și publicul larg să-și depună proiectele pe tema biodiversității care să fie implementate în cadrul carierelor și balastierelor în care operează compania din întreaga lume. Candidații sunt invitați să dezvolte o idee de proiect într-una dintre carierele participante și să trimită o ‘propunere de proiect’ până la 20 noiembrie 2017 folosind formularul de pe site-ul web dedicat.

Până la 1 decembrie 2017, juriile Quarry Life Award desemnate pentru fiecare competiție națională vor selecta proiectele care pot participa la competiție. Toți participanții vor fi invitați să-și implementeze ideea de proiect și activitatea de cercetare în perioada ianuarie – septembrie 2018. Toate proiectele selectate vor concura simultan la nivel național și internațional.

La finalul perioadei de cercetare, participanții vor trebui să depună un ‘raport final de proiect’ care să nu depășească 10 pagini. Rapoartele pot fi întocmite în limba națională și în limba engleză. Însă, juriul internațional va avea în vedere doar rapoartele finale de proiect trimise în limba engleză pentru acordarea premiilor internaționale. Termenul limită de depunere a raportului final este 20 septembrie 2018.

Premiile naționale și internaționale 2018

Pentru a asigura o concurență echitabilă pentru toți participanții, ediția 2018 a fost împărțită în două domenii, fiecare cuprinzând 3 categorii de proiect.

Categoriile pentru domeniul Cercetare sunt:

  • Managementul biodiversității
  • Cercetarea habitatului și a speciilor
  • Dincolo de granițele unei cariere

Categoriile pentru domeniul Comunitate sunt:

  • Biodiversitate și educație
  • Stabilirea unei legături între cariere și comunitățile locale
  • Proiect adresat elevilor (pentru elevii din ciclul primar și secundar)

La nivel național, câștigătorii vor beneficia de premii în valoare de 2.500 euro și 5.000 euro pentru cele mai bune proiecte din domeniul Cercetare și de 2.500 euro și 5.000 euro pentru cele mai bune proiecte din domeniul Comunitate.

La nivel internațional, cele mai bune proiecte selectate pentru fiecare dintre cele 6 categorii vor primi un premiu de 10.000 euro fiecare. Iar suma de 30.000 euro va fi acordată celui mai bun proiect în general.

Pentru detalii, vizitați site-ul Quarry Life Award.