Gabriel Rotaru

Gabriel Rotaru este, de la 6 iulie 2023, Director al fabricii de ciment Chișcădaga a Heidelberg Materials România S.A. (fosta HeidelbergCement România S.A, care în luna iulie 2023 și-a schimbat denumirea, ca urmare a procesului de rebranding demarat la nivelul Grupului. Noua denumire a companiei este Heidelberg Materials România S.A.).

În perioada 1 iulie 2016 – 6 iulie 2023 a fost Director al fabricii de ciment Chișcădaga a HeidelbergCement România S.A., după ce anterior a ocupat timp de 5 luni funcția de Director adjunct în cadrul aceleiași unități.

S-a alăturat echipei fabricii de ciment Chișcădaga în luna noiembrie 2013, ocupând funcția de Șef al secției producție, iar în perioada 2007 – 2013 a coordonat activitatea secției producție la fabrica de ciment Tașca.

În perioada 1996 – 2007, Gabriel Rotaru a coordonat succesiv activitatea atelierelor excavatoare, mori de făină și mori de ciment de la fabrica de ciment Tașca.

Printre cele mai importante realizări profesionale ale sale se numără proiectele de optimizare ale echipamentelor din cariere, ale morii de făină și morii de ciment nr. 1 în scopul reducerii consumurilor specifice de energie și creșterii capacității de producție, proiectele de creștere a capacității de livrare a cimentului însăcuit și vrac, precum și proiectul de punere în funcțiune a liniei nr. 2 de fabricație de la fabrica Tașca.

Gabriel Rotaru este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Institutului Politehnic “Gheorghe Asachi” din Iași, promoția 1991.