Heidelberg Materials România lansează noua gamă de produse sustenabile

Gama evoBuild® include produse cu până la 40% mai puține emisii de carbon  
Hmbeton.ro simplifică procesul de achiziționare a betonului    
        

Heidelberg Materials România lansează luna aceasta noua gamă de produse și servicii sustenabile și digitale, deschizând calea industriei de construcții către o economie circulară, cu zero emisii nete.

Principala noutate o reprezintă gama evoBuild®, ale cărei produse se caracterizează prin proprietăți clare și bine definite de sustenabilitate. Acestea pot fi produse cu amprentă redusă de carbon (cum ar fi cimentul și betonul), produse circulare (cu conținut de materiale reciclate sau consum redus de material) sau produse care combină ambele caracteristici.

În cazul celor cu amprentă redusă de carbon, acestea trebuie să reducă emisiile de CO₂ cu cel puțin 30% față de valorile de referință*, gradual putând ajunge și la valori procentuale mai mari, iar în cazul celor circulare, acestea trebuie să conțină minimum 30% agregate reciclate sau să utilizeze cu cel puțin 30% mai puțin material. Standarde sunt aplicabile la toate produsele din categoriile ciment, beton și agregate. Aceleași criterii se aplică în toate țările și societățile Grupului Heidelberg Materials din întreaga lume, oferind o încadrare clară, unitară și transparentă pentru toate produsele sustenabile din portofoliu, iar de la începutul acestui an, toate țările în care Grupul Heidelberg Materials este prezent, au demarat procesul de integrare treptată a produselor sustenabile existente  în portofoliul evoBuild®.

Unul dintre obiectivele noastre majore este de a genera 50% dintre veniturile globale din produse sustenabile până în 2030. Să reducem emisiile de CO2 cu aproape 50% față de nivelul înregistrat în anul 1990. Această promisiune vine cu numeroase provocări, dar cu la fel de multă determinare din partea întregii echipe, care lucrează pentru a oferi produse la cele mai înalte standarde de calitate, prin metode responsabile din punct de vedere ecologic și social.”, a declarat Adrian Greavu, Director de vânzări ciment al Heidelberg Materials România, în cadrul evenimentului de lansare.

Vorbitori la evenimentul de lansare evoBuild®
Au luat cuvântul la evenimentul de lansare evoBuild®: Adrian Greavu, Director vânzări ciment Heidelberg Materials România, Florian Aldea, Director General Heidelberg Materials România, Mihaela Trăistaru, Director divizia betoane Heidelberg Materials România, Sergio Tortelli, Production Director Net Zero Carbon Cement, Heidelberg Materials

Gama de produse evoBuild® aflată în portofoliul Heidelberg Materials România include sortimentele ambalate și livrate la sac CEM II/B-M(S-LL) 42,5R și cimentul de zidărie și tencuială MC 12,5 - Z100, precum și sortimentul livrat vrac CEM III A 42,5N-LH.

O altă noutate a companiei o reprezintă platforma digitală hmbeton.ro, o soluție integrată care simplifică procesul de achiziție a betonului și oferă și flexibilitate clienților, care pot gestiona proiectele lor, chiar și atunci când sunt în mișcare. hmbeton.ro permite urmărirea betonului, de la locul de încărcare, până la destinație, aspect care nu doar că facilitează o planificare mai precisă a proiectului, dar permite și monitorizarea transportului în timp real și gestionarea potențialelor întârzieri sau blocaje pe traseu.  

Platforma pune la dispoziție clienților atât gama completă de produse și servicii pentru aplicații practice, cât și o serie de informații despre cele mai noi servicii sau instrumente digitale care pot fi utile pe parcursul dezvoltării proiectelor. De exemplu, clienții pot opta pentru utilizarea senzorului GiaTec, acesta monitorizând în timp real stadiului întăririi betonului și, astfel, permite eficientizarea activităților pe șantiere, prin alegerea momentului optim de decofrare și continuare a turnărilor.”, a explicat Mihaela Trăistaru, Directorul diviziei de betoane a Heidelberg Materials România, în cadrul evenimentului.

Prezentarea platformei digitale hmbeton.ro, soluție integrată care simplifică procesul de achiziție a betonului.

Toate aceste acțiuni sunt în linie cu măsurile de sustenabilitate și digitalizare ale grupului Heidelberg Materials, care anunță și în România noutăți cu privire la evoZero, primul ciment din lume cu zero emisii nete de CO2, datorită tehnologiei de captare.

evoZero atinge nivelul net-zero emisii prin implementarea tehnologiei de captare și stocare a carbonului la fabrica noastră din Brevik, Norvegia. Acesta va fi primul ciment cu zero emisii nete de CO2, datorită tehnologiei de captare, produs la scară largă și va fi disponibil în două variante, varianta fizică și varianta virtuală, adaptate la nevoile și locațiile clienților. Contabilizarea și alocarea reducerii de emisii CO2 prin captare se realizează în mod transparent și au trasabilitate certificată prin utilizarea tehnologiei „blockchain”, în cazul transferului de atribute de reducere a emisiilor.”, detaliază Florian Aldea, Director General al Heidelberg Materials România.

* valoarea emisiilor directe din 2020, rezultate din producerea de clincher pentru cimentul de tip I, conform Global Cement and Concrete Association

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România