HeidelbergCement România primește Gold Level Recognition la Romania CSR Index

Bucureşti, 20 noiembrie 2020

HeidelbergCement România a publicat al V-lea raport de sustenabilitate, care prezintă indicatorii de performanţă non-financiară aferenţi activităţii din perioada 01.01.2019-31.12.2019. Raportul a fost elaborat în conformitate cu Standardele GRI (Global Reporting Initiative) şi include informaţii care prezintă performanţa economică, socială şi de mediu a Societăţii. 

HeidelbergCement România a primit Gold Level Recognition în cadrul Romania CSR Index 2020 pentru transparenţa cu care au fost prezentate informaţiile în raportul de sustenabilitate 2019 şi pentru performanţa privind sustenabilitatea, impactul economic, de mediu şi social, înregistrând un scor de 95 de puncte din 100. Studiul este realizat de The Azores Sustainability & CSR Services şi presupune o analiză complexă care include măsurarea a 64 de indicatori din 10 categorii. 

În anul 2019, Angajamentele privind sustenabilitatea 2030, asumate la nivelul Grupului HeidelbergCement, au fost adaptate operațiunilor locale, punând bazele strategiei de sustenabilitate. Astfel, dovedim că protecţia mediului rămâne prioritară pentru noi, alături de grija faţă de echipa noastră şi investiţiile pentru comunităţile locale. De asemenea, am susţinut peste 100 de proiecte, investind mai mult de 3,5 milioane de lei în programe pentru membrii comunităților noastre, în domenii precum educația, sănătatea, sportul și protecția mediului.

Mai multe informaţii puteţi citi în Raportul de sustenabilitate 2019, disponibil aici.

Despre The Azores Sustainability & CSR Services

Agenţie de consultanță, înființată în 2013, cu scopul de a sprijini companiile din România în integrarea sustenabilității corporative în strategia de business, The Azores Sustainability & CSR Services are o abordare axată pe rezultate pe termen lung, utilizarea tehnologiei IT pentru un nivel ridicat de acuratețe a informațiilor nefinanciare și activități de research care să sprijine decidenții din companii în definirea strategiei privind responsabilitatea corporativă.

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România