Profesioniști pentru industria cimentului

Școala de Ucenicie educă noi generații de profesioniști, pregătiți pentru a lucra în industria cimentului

Școala de Ucenicie, proiect al companiei HeidelbergCement România, continuă și anul acesta o tradiție începută încă din 2014, și răspunde nevoilor pieței muncii de a forma personal bine pregătit, capabil să preia responsabilitățile celor aflați la final de carieră. Astfel, în cadrul celei de-a patra ediții, finalizată în luna august a acestui an, 15 ucenici au beneficiat de un program complex de pregătire profesională pentru a obține calificarea în meseria de „Operator cameră comandă pentru fabrica de ciment”. 

Timp de doi ani, participanții au urmat o pregătire completă, teoretică, dar și practică, sub îndrumarea coordonatorilor de ucenicie, șefi secție producție în cele trei fabrici de la Fieni, Tașca și Chișcădaga, cu implicarea unor formatori interni experimentați. Examenul final s-a derulat în fața unei comisii care a inclus și membri ai Autorității Naționale pentru Calificări și a cuprins un test de cunoștințe teoretice, dar și o probă care a constat în derularea unor sarcini de operare cameră comandă, în condiții care simulau perfect parametrii și condițiile reale dintr-o fabrică de ciment.

O industrie construită pe diversitate și incluziune

Cu toate că programul s-a desfășurat în perioada pandemiei, activitățile au putut fi efectuate în cele mai bune condiții, cu respectarea calendarului lunar și derularea coerentă a sarcinilor de muncă specifice meseriei. 

Un element de noutate al generației care tocmai intră pe piața muncii este acela că, pentru prima oară în istoria proiectului, grupa a fost formată predominant din femei, acest lucru demonstrând încă o dată că industria cimentului este una deschisă spre diversitate și incluziune, iar generațiile aflate la început de drum sunt dornice să își urmeze pasiunile, dincolo de orice stereotipuri.

14 absolvenți ai programului au primit oferte de angajare din partea HeidelbergCement România.

Creșterea noilor generații de specialiști este preocuparea fundamentală a oricărei companii dornice să-și creeze un viitor solid. Parte a strategiei noastre de resurse umane, HeidelbergCement România are o preocupare constantă în a avea oameni bine pregătiți și familiarizați cu activitățile specifice fabricii de ciment.” a declarat Florian Aldea, Director General HeidelbergCement România.

Din 2014 HeidelbergCement România pregătește profesioniști

Școala de Ucenicie HeidelbergCement  a fost lansată în anul 2014. Acest program de formare profesională prin ucenicie a fost pus în practică din nevoia de a găsi tineri dornici să învețe o meserie și să beneficieze de expertiza profesională a persoanelor care se pregătesc să iasă din industrie. HeidelbergCement România și-a luat angajamentul de a dezvolta o comunitate puternică de specialiști, implicându-se activ în educația și susținerea de programe dedicate încurajării performanței acestora.

Bogdan Arnăutu

ESG and Communication Manager

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România