Rezultate financiare

Heidelberg Materials România S.A. (fosta HeidelbergCement România S.A, care în luna iulie 2023 și-a schimbat denumirea, ca urmare a procesului de rebranding demarat la nivelul Grupului. Noua denumire a companiei este Heidelberg Materials România S.A.), formată prin fuziunea din decembrie 2015 a societăților Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A., a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 825 milioane lei.

Investiții

Începând cu 1998, an care marchează lansarea operațiunilor grupului Heidelberg Materials în România, investițiile totale pe piața locală se ridică la peste 600 milioane euro, inclusiv costurile de achiziție. Investițiile totale de mediu pentru modernizarea celor trei divizii – ciment, betoane și agregate se ridică la o valoare totală de peste 83 milioane euro. Investițiile au reprezentat dintotdeauna o prioritate, atât pentru creșterea afacerii, cât și în sprijinul dezvoltării durabile. În anii cei mai dificili ai crizei economice globale, 2008-2009, Heidelberg Materials a investit în România aproximativ 100 milioane de euro în creșterea capacității de producție ciment.

Contribuții la buget

Din 1998 până în prezent, Heidelberg Materials România a contribuit cu peste 612 milioane euro la bugetul de stat. În 2022, taxele și impozitele plătite către stat au fost de peste 26 milioane euro (incluzând aici impozit pe profit, impozite pe salarii, TVA, taxe locale, redevențe etc.).

Sediu central

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România

Certificat Excellent Ambassador