Rezultate financiare

Heidelberg Materials România S.A. (fosta HeidelbergCement România S.A, care în luna iulie 2023 și-a schimbat denumirea, ca urmare a procesului de rebranding demarat la nivelul Grupului. Noua denumire a companiei este Heidelberg Materials România S.A.), formată prin fuziunea din decembrie 2015 a societăților Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A., a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 825 milioane lei. În contextul economic nefavorabil de pe piața locală a construcțiilor, creșterea de aproximativ 10% a cifrei de afaceri este în principal rezultatul includerii în portofoliul societății a activităților de producere și comercializare a agregatelor și betoanelor, în urma fuziunii efective de la 1 decembrie 2015. Pe fondul creșterii cifrei de afaceri și a volumelor de vânzări, dar și ca urmare a preocupării permanente pentru controlul costurilor, Heidelberg Materials România S.A. a consemnat în 2016 un profit brut de 147 milioane lei, în creștere cu aproximativ 14% față de anul anterior.

Investiții

Începând cu 1998, an care marchează lansarea operațiunilor grupului Heidelberg Materials în România, investițiile totale pe piața locală se ridică la aproximativ 550 milioane euro, inclusiv costurile de achiziție. Investițiile totale de mediu pentru modernizarea celor trei divizii – ciment, betoane și agregate se ridică la o valoare totală de peste 61 milioane euro. Investițiile au reprezentat dintotdeauna o prioritate, atât pentru creșterea afacerii, cât și în sprijinul dezvoltării durabile. În anii cei mai dificili ai crizei economice globale, 2008-2009, Heidelberg Materials a investit în România aproximativ 100 milioane de euro în creșterea capacității de producție ciment.

Contribuții la buget

Din 1998 până în prezent, Heidelberg Materials România a contribuit cu peste 540 milioane euro la bugetul de stat. În 2020, taxele și impozitele plătite către stat au atins nivelul de aproximativ 48 milioane euro (incluzând aici impozit pe profit, impozite pe salarii, TVA, taxe locale, redevențe etc.).

Sediu central

Heidelberg Materials România Șos. București-Ploiești 1A,
Bucharest Business Park, clădirea C2
013681 București
România

Certificat Excellent Ambassador